köszönöm megkaptam a dvd t. És szerintem nagyon jó! És mint minden kezdőnek lennének kérdéseim:
- ha szeretnék illóolaj keveréket készíteni 3-4 féle olajból akkor ha a lónak tetszenek akkor bármelyiket bármelyikkel keverhetem vagy van olyan amit nem szabad keverni?
-Tetű írtásra lemosást vagy bedörzsölést ajánlasz? és az ánizst, kakukkfüvet,cickafarkot és eukaliptuszt gondoltam, hátha kiesik valamelyik a szagpróbán
-ha gyógynövényt etetek melette hasonló hatású illóolajat használhatok?
-csikó elválasztásnál tej apasztáshoz zsályát adnék egy kancának szabad amíg a csikó vele van vagy csak ha már nem hagyjuk szoni, mert neki nem tesz jót a növény?
köszi a kérdéseket, és örülök, h tetszik a Ló-aromaterápia CD.
Válaszok:
1. kémiailag nem tudok öszeférhetetlen illóolajokról, de "illatilag" el lehet tolni a dolgot. Ha kiválasztottad a 3-4-5 féle illóoaljat, akkor csinálj először egy miniatűr keverést, néhány cseppel. Utána szagold meg, és szagoltasd meg.
Aranyszabály, hogy az illaterősség is feigyelembe véve keverünk: erős, markáns illatúból elég egy, a többi enyhébb illatú legyen.
Mivel ez eléggé gyér magyarázat, megígérem, hogy még ezen a héten felteszek egy rövid leírást a fejillatokról és a keverésekről az Illóolajok panelba.
2. Tetűre a népgyógyászatban a kömény olaját használták, de a teafaolaj, a levendula, a rozmaring, az eukaliptusz, a kakukkfű és az ánizs is beválhatnak. A cickafarkot nem "pazarolnám" erre, az inkább gyulladáscsökkentő, és sebkezelésre, gyulladt izületekre használnám. Szerintem, egyszerre egy olajat használj, próbálj ki, hogy legyen tapasztalatod, melyik használ tetü ellen. A lemosást javasolnám, mert az emlegetett illóolajok bedörzsölve csak gyengébb hatásúak, töményebben alkalmazva őket viszont bőrirritálóak lehetnek.
3. A zsálya vemhes kancának nagy ellenség lenne, de egy fél éves vagy idősebb csikónak semmi baja sem lesz. És a mamája, ha legel, akkor lehet, hogy már evett is zsályát, vagy muskotályzsályát. Szóval, nyugodtan.
Szia, ha van még kérdés, írj nyugodtan.
Üdv, Zsófi
tarkaponi 03/07/2010 08:46 Szia! Az a kérdésem lenne, hogy mi a baj a másik oldallal(loherba.dzsar.hu ), mert nem jelenik meg rendesen, és támadó webhelyként van megjelenítve.
Loherba 08/05/2008 22:16 Kedves könyvmegrendelők!
Köszönöm az érdeklődéseteket, és nagyon köszönöm az elismerő szép szavakat. Mindig öröm számomra, ha jót tehetek a lovakkal és a gazdáikkal!!!!
STATISZTIKA
A honlap teljes tartalmát szerzői jogok védik. A honlapon szereplő információk, szövegek, képek, fájlok, stb. nem másolhatóak, nem használhatóak fel és nem terjeszthetők a szerző hozzájárulása nélkül. A szerzői jogok megsértése büntetőjogi következményekkel jár.